14 χρόνια ιστορίας

14 χρόνια ιστορίας μετράει το τμήμα basket του ΠΥΡΣΟΥ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ.
14 χρόνια απο τότε που μία παρέα 20χρονων παιδιών αποφάσισε πως αξίζει να προσπαθήσουν, να αφιερώσουν χρόνο και ιδρώσουν μέσα στα γήπεδα για να δημιουργηθεί ενα τμήμα που τόσο έλειπε απο την Αγία Τριάδα.
Από το ανοικτό γήπεδο των Ν. Επιβατών ξεκίνησε το ταξίδι της παρέας μέσα στο χρόνο.
Σε αυτά τα 10 χρόνια ζήσαμε αρκετές στιγμές χαράς. Κάθε καλάθι της ομάδος μας, κάθε πανηγυρισμός και κάθε νίκη μας έδινε δύναμη να συνεχίσουμε. Κάθε λάθος και κάθε χαμένο παιχνίδι μας έκανε καλύτερους.
Η ιστορία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1996 όταν ο Δημήτριος Τσαμπουρδής και ο Δημήτριος Ζαπτιές έριξαν την ιδέα στο τραπέζι. Έτσι η παρέα άρχισε να γράφει τις πρώτες σελίδες. Όλοι ήμασταν φίλοι και οι πιο πολλοί συμπαίκτες απο την ΙΔΕΑ.
Η ομάδα μπήκε στο ανοικτό γήπεδο Ν. Επιβατών τον Σεπτέμβριο του 1996 και στο πρώτο της παιχνίδι με τη Δόξα Τριλόφου κέρδισε με σκόρ 76-65. Η χαρά μας ήταν τεράστια. Η πρώτη μας νίκη.
Η ομάδα του 1996 ήταν : πρόεδρος Δοξακάκης Κρ., coach Κοσμάς Γ. αθλητές: Τσαμπουρδής Δ., Αρώνης Π., Αρώνης Κ., Προδρομίδης Ν. του Ιωάννη, Προδρομίδης Ν. του Διαμαντή, Ρουσάκης Φ., Κούρτης Σ., Ζαπτιές Δ., Ζαφειρόπουλος Μ., Καραγιάννης Χ., Σιδηρόπουλος Α., Δίγκας Κ., Σπυρόπουλος Σ., Σιδηρόπουλος Ι. Αποστολίδης Π., Βαλταδώρος Β. (αρχ).
Την πρώτη χρονιά η ομάδα πήγε αρκετά καλά. Τερμάτισε στην 8η θέση σε σύνολο 14 ομάδων για το πρωτάθλημα της Ε' Ε.ΚΑ.Σ.Θ.
Την επόμενη χρονιά η παρέα μεγάλωσε και δυνάμωσε. Οι φίλοι που έπαιζαν σε άλλες ομάδες ήρθαν για να βοηθήσουν. Ο Τραγάκης Γεώργιος ανέλαβε τη προεδρία της ομάδος. Ο Αποστολίδης Παναγιώτης και ο Ζαπτιές Στυλιανός που έπαιζαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες έδωσαν ώθηση στην ομάδα. Τότε άρχισε μια καταπληκτική πορεία η ομάδα. Ανεβήκαμε 3 κατηγορίες σε 3 χρόνια και έτσι βρεθήκαμε να παίζουμε στη Β' κατηγορία.
Μετά απο μία μικρή στάση στη Β' κατηγορία για ένα χρόνο και με προπονητή τον Μπάλτου Σάκη έφτασε η μεγαλύτερη στιγμή του ΠΥΡΣΟΥ. Η άνοδος στα μεγάλα σαλόνια του ερασιτεχνικού basket. Μετά απο ένα καταπληκτικό παιχνίδι μπαράζ απέναντι στον Κάσσανδρο και μπροστά σε 250 φίλους μας στο γήπεδο της Μίκρας "καθαρίσαμε" το παιχνίδι. Η ομάδα μας εκείνη η χρονιά είχε την τύχη να έχει στις τάξεις της 3 μεγάλα ονόματα του basket. Ο Κουντουράκης Χρήστος, ο Κουντουράκης Ευριπίδης και ο Γαλάνης Δημήτριος ανέβασαν με την παρουσία τους αρκετά επίπεδα την ομάδα.
Η ομάδα του 2002 που ανέβηκε στην Α' Ε.ΚΑ.Σ.Θ. ήταν: πρόεδρος Σιδηρόπουλος Α., coach Μπάλτου Σάκης.
αθλητές: Κουντουράκης Χ., Κουντουράκης Ε., Αρώνης Π., Γαλάνης Δ., Ζαπτιές Σ., Χατζημιμίκος Μ., Μητακίδης Σ., Πόλιος Χ., Προδρομίδης Ν., Δίγκας Κ., Ζαπτιές Δ. (αρχ.).
Σήμερα μετά απο 14 χρόνια ο ΠΥΡΣΟΣ αγωνίζεται στη Γ' Ε.ΚΑ.Σ.Θ.

Όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν αθλητές απο την ομάδα που άφησαν το στίγμα τους. Αθλητές που ίδρωσαν και τίμισαν τη φανέλα του ΠΥΡΣΟΥ. Μερικοί απο αυτούς αποτελούσαν και αποτελούν μεγάλα ονόματα του χώρου. Τα αδέρφια Κουντουράκη, οι αφοί Μασλαρινοί, ο Κωνσταντινίδης Χ., ο Γαλάνης Δ., ο Παναγιωτίδης Ν., ο Ζειμπέκης Ν. είναι αθλητές που πρόσθεσαν με το όνομα τους αίγλη στην ομάδα. Επίσης πέρασαν απο την ομάδα αθλητές που βοήθησαν σημαντικά την προσπάθεια της ομάδος. Όλοι θα θυμόμαστε τον Κολέση Α., τον Αλεξανδρή Χ., τον Ζαφειρόπουλο Μ, τον Σπυρόπουλο Σ., τον Χατζημιμίκο Μ., τον Τελειούση Θ., τον Οικονόμου Σ. τον Δαλέση Μ., τον Δίγκα Κ.. Και σίγουρα όλοι εμείς ευχαριστούμε όλα αυτά τα παιδιά που έστω με τη μικρή τους παρουσία και συμμετοχή όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν τον ΠΥΡΣΟ στο σημείο που βρίσκεται τώρα.
Σημαντική θέση στην ιστορία του ΠΥΡΣΟΥ έχουν και όλοι αυτοί που ήταν και είναι κοντά μας απο ένα άλλο πόστο. Ο Τραγάκης Γ. (έφορος 1998 -2003) και ο Χατζάκης Ν. (έφορος 2003-2006) έπαιξαν basketball έξω απο τις 4 γραμμές του γηπέδου.
Καμία ομάδα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την οικονομική υποστήριξη. Έτσι θα πρέπει να γραφούν με μεγάλα γράμματα και όλοι αυτοί που χωρίς αντάλαγμα βοήθησαν οικονομικά την ομάδα. Ο Κόβε Χρήστος (NISSAN - ΑΦΟΙ ΚΟΒΕ), το SUN BEACH HOTEL, η τεχνική εταιρία ΚΤΙΣΙΣ, ο Χαίτογλου Νίκος προσέφεραν τα μέγιστα. Επίσης και όλοι οι κάτοικοι της Αγ. Τριάδος που κατα καιρούς βοήθησαν οικονομικά.

Με την ίδια αγάπη και με το ίδιο πείσμα θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

KYRIE ZAPTIE,

SXETIKA ME THN ISTORIA TOY BASKET TOY PYRSOY DEN YPARXEI KAMIA ANAFORA GIA TON PALIO MAS PROPONHTH DHMHTRH MPALAMPANH

2010-2011

Νέα Χρονιά Νέο Ξεκίνημα